maandag 11 mei 2009

Bento 11 mei

Vandaag niet alleen een bento, ook een recept!

Eerst mijn trommel van vandaag:

Onder: wortel, paprika, champignons, sla
Boven: 2x2 plakjes ham-olijf cake (zie hieronder), sla
Rechts: olijven


Dankzij het forum van "adventures in bentomaking" kwam ik bij het blog van een van de leden uit, ktycat, die een heerlijk recept voor ham-olijven cake op haar blog had staan.
Hieronder de NL versie voor de mensen wiens Frans niet geweldig is, voor de fanaten de link naar haar blog (haar foto van de cake ziet er veel lekkerder uit dan de mijne):http://bentoblog.fr.nf/

Ingredienten:
3 eieren
150 g bloem
1 zakje gist
10 cl olijfolie
5 cl melk
150 g hamblokjes
100 g groene olijven
100 g geraspte kaas
zout, peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren in een kom, en voeg meel, gist en peper en zout toe. Voeg de olie en de melk toe. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt, de olie en de melk moeten niet zichtbaar zijn. Voeg de geraspte kaas, de hamblokjes en de in stukjes gesneden olijven toe.
Zet het geheel in een cakevorm 45 minuten in de oven.

Op de foto heb ik nog 50g extra kaas over de cake heen gestrooid. Dit geeft een lekkere extra bite. Naar eigen smaak kun je bijvoorbeeld Provencaalse of Italiaanse kruiden toevoegen, gedroogde tomaten of kun je kiezen voor een kaas met een uitgesproken smaak zoals geiten- of schapenkaas.
Als je ingredienten gaat toevoegen, kies dan liever niet voor hele natte spullen, omdat de cake dan gauw klef kan worden.

1 opmerking:

  1. Als je dit lekker vindt dan weet ik ook nog een andere hartige cake voor je :)
    http://www.proeven.net/?p=110

    BeantwoordenVerwijderen